pátek 10. prosince 2010

Chocolate Chip Cookies s Bourbon vanilkou

Vánoce jsou celé o tradicích. Miluje je všechny a opravdu mě baví vyhledávat ty dávno zapomenuté a staré. Tradice jde ruku v ruce s klasikou. A co je klasičtější než vynikající čerstvé domácí Chocolate Chip Cookies (čti čoklit čip kůkýs, česky sušenky s čokoládovými "chipsy")? Máte pravdu, u nás v Česku asi všechno :D, ale v Americe je to to nejklasičtější, co může být (pokud nepočítám Apple Pie). Pokud jste je už někdy dělali, zkusili jste přidat do těsta pravou vanilku? Dělá zázraky, věřte mi! S vanilkou je všechno lepší a i když můžete použít aroma, extrakt nebo vanilín, nikdy nedostanete ten stejný výsledek jako s vanilkovými zrníčky. Sezóna vánočního pečení je v plném proudu, tak si pojďme upéct pár sušenek a provonět vzduch báječnými vůněmi.

sobota 4. prosince 2010

Speculaas

Prosinec už je tu, Vánoce téměř také a těší se na ně lidé po celém světě. Při pohledu z okna vidím zimu. Chladnou, studenou, mrazivou a ledovou. Tato slova ji vystihují docela přesně. Taky si přeju, aby sněžilo, ale z nějakého neznámého důvodu se tak neděje. Znáte přeci ten nádherný pocit, když sedíte v křesle zabalení do teplé deky, přátelé a rodina zpívají koledy, vy držíte šálek horkého čaje a za oknem sněží. Krásné malé zářivé sněhové vločky se pomalu snáší k zemi. V té chvíli se cítím šťastná a spokojená a mám chuť na něco sladkého. Konkrétně na sušenky. Na Speculaas.